Παρουσίαση των Ερευνητικών Εργασιών (Projects) στο Γενικό Λύκειο Μοχού

Την Πέμπτη 19 -1-2012 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Γενικού Λυκείου Μοχού η παρουσίαση των Ερευνητικών Εργασιών (Projects) οι οποίες εκπονήθηκαν κατά το  πρώτο τετράμηνο του σχολικού έτους 2011–12 από τους μαθητές της Α’ τάξης του Σχολείου.

 

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Γενικό Λύκειο Μοχού και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης(Europe Direct) της Περιφέρειας Κρήτης.

 

Τα  θέματα των Ερευνητικών Εργασιών που παρουσιάστηκαν:

 

α)«Ο Τουρισμός ως πηγή Εθνικού Εισοδήματος και οι Οικονομικές, Κοινωνικές, Πολιτισμικές και Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις στην Τοπική Κοινωνία» και

 

β)«Πολλές γλώσσες, μία οικογένεια: H πολυγλωσσική Ευρωπαϊκή Ένωση»

είχαν επιλεγεί με κριτήριο  το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρουσιάζουν για τους μαθητές οι οποίοι ζουν σε τουριστική περιοχή.

 

 

 

Οι μαθητές παρουσίασαν τις ομαδικές εργασίες τις οποίες συνέθεσαν μετά οπό έρευνα και συλλογή στοιχείων υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών Μ. Πρεβελιανάκη & Θ. Νακοπούλου όσον αφορά το 1ο θέμα και Γ. Μανίκα & Μ. Σεργάκη όσο αφορά το 2ο θέμα.

 

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν:

  • ο Περιφερειακός Δ/ντής Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Κρήτης κ. Απόστολος Κλινάκης, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής & Παιδαγωγικής καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπ/σης Κρήτης κ. Εμμανουήλ Πολυζωάκης, ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου κ. Γεώργιος Μανουσάκης
  • ο Αντιδήμαρχος Χερσονήσου κ. Γεώργιος  Χειρακάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Δανελάκης, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Σχολικών Επιτροπών κ.κ. Γιάννης Ζαχαριουδάκης και Νίκος Σταυρουλάκης καθώς ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μοχού

 

Η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Αικατερίνη Πετράκη εξέφρασε την ικανοποίηση της για την προσπάθεια των μαθητών και ευχαρίστησε όλους που με την παρουσία τους στηρίζουν αυτές τις προσπάθειες.

 

Διανεμήθηκε από το Europe Direct, στους μαθητές έντυπο υλικό πληροφόρησης σχετικό με  την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Ο Αντιδήμαρχος Χερσονήσου κ. Χειρακάκης Γιώργος συνεχάρη τους συντελεστές των projects και ιδιαίτερα τους μαθητές που ως ενεργοί πολίτες συμβάλλουν στον σχεδιασμό του μέλλοντος ενώ τόνισε την αξία τόσο του τουρισμού όσο και την πολυγλωσσίας που άλλωστε συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού.