Συγχαρητήριο μήνυμα δημάρχου για δράση ΕΛ.ΑΣ.

Θερμά συγχαρητήρια στις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την άμεση, αποτελεσματική και με υψηλό αίσθημα καθήκοντος επέμβασή τους στο έκτακτο περιστατικό της 12ης Ιουνίου σε πολυσύχναστο ξενοδοχείο του Δήμου μας. Η διαχείριση του περιστατικού αποδεικνύει την ετοιμότητα και εμπειρία των μελών του Σώματος που υπηρετούν με θάρρος, σθένος, αυταπάρνηση και συγκινητική αφοσίωση το λειτούργημα της προστασίας των πολιτών. Αναγνωρίζουμε το δύσκολο έργο που με αυτοθυσία επιτελούν και τους ευχαριστούμε για την σημαντική επιτυχία διάσωσης όχι μόνο αθώων πολιτών, αλλά και του εξαιρετικά ευπαθούς τουριστικού προϊόντος, που θα μπορούσε να πληγεί ανεπανόρθωτα.

Συγχαρητήρια επίσης στη διεύθυνση και στο προσωπικό του Creta Maris για την άψογη επαγγελματική τους συμπεριφορά και την ψύχραιμη αντίδρασή τους στο εξαιρετικά δύσκολο συμβάν, καθώς φρόντισαν με ασφάλεια τους παρευρισκόμενους και συντέλεσαν στην επιτυχημένη αντιμετώπισή του.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να υπογραμμίσω ακόμα μία φορά την ανάγκη ενίσχυσης του Α.Τ. Χερσονήσου, που παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό υπερβαίνουν εαυτόν για να ανταποκριθούν στις σοβαρές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής με τις ιδιαιτερότητες και τις αυξημένες δυσκολίες που παρουσιάζει λόγω του τουριστικού της χαρακτήρα. Παραμένει βέβαια διαρκές και σε υψηλή προτεραιότητα το αίτημά των φορέων της περιοχής για την ίδρυση Αστυνομικής Διεύθυνσης Χερσονήσου, το οποίο μετά και τον «Καλλικράτη» είναι ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητα των πολιτών και των επισκεπτών μας.