Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χερσονήσου της 16ης Οκτωβρίου 2015, στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου αειμνήστου Ποιμενάρχου Κυρού Νεκταρίου

                          

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                               Γούρνες:16-10-2015

ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ                                    

ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

 

Ψήφισμα

του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χερσονήσου της 16ης Οκτωβρίου 2015,

στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου  αειμνήστου  Ποιμενάρχου Κυρού Νεκταρίου.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χερσονήσου στο θλιβερό άγγελμα της εις Κύριον εκδημίας του Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου, αειμνήστου  Ποιμενάρχου μας Κυρού ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ, συνήλθε εκτάκτως σήμερα, 16 Οκτωβρίου 2015, και αφού αναφέρθηκε:

Στην επί 45ετία πολύπλευρη δραστηριότητα πλούσια προσφορά του ως Μοναχός, Διάκονος, Πρεσβύτερος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Πρωτοσύγκελος και  Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου.

Στο σύνδεσμό του με τον  λαό της περιοχής μας με τον οποίο τον ένωναν δεσμοί αμοιβαίας αγάπης και εκτίμησης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της μακρόχρονης θητείας του αφιέρωσε την ψυχή, το πνεύμα και όλες τις σωματικές του δυνάμεις στο Ποίμνιό Του, στην υπηρεσία του Θεού και της Εκκλησίας.

Στο ήθος, στη σύνεση και την πίστη του στις παραδόσεις της Ορθοδοξίας και στο Λόγο του Θεού.

Στην αξιοζήλευτη και άοκνη προσπάθειά του για την επίλυση των προβλημάτων του λαού και της εκκλησίας,

 

Εκφράζει την θλίψη του για την εις Κύριον εκδημία του σεπτού Ιεράρχη και συμμετέχει στο βαρύ πένθος της Εκκλησίας μας.

 

Αποφασίζοντας ομόφωνα

 

α.        Διερμηνεύει με συγκίνηση τα αισθήματα θλίψης των δημοτών του Δήμου Χερσονήσου για την απώλεια του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Κυρού ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ, ο οποίος υπηρέτησε τον τόπο και τους συνανθρώπους του με απαράμιλλη και θεόπνευστη αγάπη.

β.      Κηρύσσει τριήμερο πένθος στο Δήμο.

γ.      Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, θα αναρτήσει μεσίστια τη Σημαία στο Δημαρχιακό Μέγαρο, σε όλα τα Καταστήματα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Χερσονήσου, καθώς και σε όλα τα σχολικά κτίρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χερσονήσου.

δ.      Θα καταθέσει στέφανο στη σορό του και θα καταβάλει στη μνήμη του το ποσό των χιλίων ευρώ (1.000,00€), προκειμένου να διατεθεί για την συντήρηση της Ιεράς Μονής Παναγίας Καρδιωτίσσης Κεράς.

ε.      Θα παρακολουθήσει σύσσωμο την εξόδιο ακολουθία τη 17η Οκτωβρίου 2015, ώρα 12.00.

στ.      Το Ψήφισμα αυτό θα αποσταλεί στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου  και θα δημοσιευτεί στον τοπικό Τύπο.

 

Γούρνες

 Ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου    

 Χρηστάκης Ιωάννης