Πρόγραμμα για τα αδέσποτα σκυλιά

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Χερσονήσου υπέγραψε σύμβαση με ιδιώτη κτηνίατρο, για να εκτελεστεί πρόγραμμα που αφορά τους αδέσποτους σκύλους που βρίσκονται στην περιφέρεια του δήμου.

 

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η εκτέλεση ιατρικών πράξεων (εξέταση, εμβολιασμός, στείρωση, κ.α.), καθώς και η ηλεκτρονική τους σήμανση με μικροτσίπ. Το πρόγραμμα θα περιλάβει 60 αδέσποτους σκύλους και θα διαρκέσει το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους.

 

Οι δημότες που εντοπίζουν αδέσποτους σκύλους παρακαλούνται να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου (τηλ. 2897 340021 ή 2897 340018), ώστε κατ’ αρχήν να εξακριβώνεται, σε συνεργασία με τον κτηνίατρο, αν τα ζώα είναι όντως αδέσποτα. Επίσης οι ενδιαφερόμενοι για υιοθεσία αδέσποτων σκύλων, παρακαλούνται να επικοινωνούν με το δήμο στα ίδια τηλέφωνα.

 

Οι σκύλοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφ’ όσον δεν υιοθετούνται, θα απελευθερώνονται στην περιοχή όπου εντοπίστηκαν. Δυνατότητα παραμονής τους σε χώρο ευθύνης του Δήμου Χερσονήσου δεν υπάρχει.

 

Ο Δήμος Χερσονήσου τονίζει για μια φορά ακόμα, ότι το πρόβλημα των αδεσπότων ζώων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, εάν οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς δεν επιδεικνύουν υπεύθυνη συμπεριφορά και μετά από κάποιο διάστημα εγκαταλείπουν τα ζώα τους. Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι κάτοικοι της περιοχής μας, εφ’ όσον επιλέξουν να αποκτήσουν ζώο συντροφιάς, να ενημερωθούν πρώτα για τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από την ενέργειά τους αυτή. Οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών αναφέρονται στο Ν. 4039/12, για τις παραβάσεις του οποίου προβλέπονται ποινές και αυστηρά πρόστιμα.

 

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ