Βράβευση μαθητή Γ’ τάξης Γενικού Λυκείου Γουβών για την κατάκτηση Χρυσού Μεταλλίου σε Πανελλήνιους Αγώνες Taekwon-Do από το Δήμαρχο Χερσονήσου

 

Χερσόνησος, 3   Απριλίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

ΘΕΜΑ: Βράβευση μαθητή Γ’ τάξης Γενικού Λυκείου Γουβών για την κατάκτηση Χρυσού Μεταλλίου σε Πανελλήνιους Αγώνες Taekwon-Do από το Δήμαρχο Χερσονήσου

 


Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του, τον μαθητή της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου Γουβών  Ιωάννη Γιαννακουδάκη του Μιχαήλ, ο οποίος κατέκτησε Χρυσό Μετάλλιο Πανελλήνιους Αγώνες Taekwon-Do στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 22-2-2013  υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Taekwon-Do,  συνοδευόμενο από τον Προπονητή του κ. Ιωάννη Γεροντή.

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου  απένειμε στον Ιωάννη Γιαννακουδάκη και στον Ιωάννη Γεροντή το Δίπλωμα Τιμής του Δήμου Χερσονήσου για την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου και δήλωσε ότι: «Κάθε πόλη και κάθε τοπική κοινωνία αισθάνεται υπερήφανη όταν τα μέλη της προοδεύουν και αναγνωρίζονται Πανελλήνια. Συγχαρητήρια στον αθλητή, στον προπονητή και στους γονείς του και ευχόμαστε συνέχεια στις επιτυχίες του! Ο Δήμος Χερσονήσου επιβραβεύει και στηρίζει όλους τους  Δημότες, που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και έμπνευση με τις προσπάθειές  και τις διακρίσεις τους».


Στην βράβευση παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι κκ Νίκος Σταυρουλάκης και Γεώργιος Μεραμβελιωτάκης, ο Διευθυντής του ΓΕΛ Γουβών κ. Γεώργιος Πυνηρτζής, καθώς και οι γονείς και συγγενείς του αθλητή.

 

Ο Ιωάννης Γιαννακουδάκης είναι κάτοχος μαύρης ζώνης-2 dan, αναδείχτηκε 1ος Πανελληνιονίκης στις ειδικές τεχνικές (εναέρια) και με τη διάκρισή του αυτή, ως μέλος της Εθνικής Ομάδας, θα συμμετάσχει στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στη Σλοβενία από 22/4 έως 30/4/2013. Το 2012 στο αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατέλαβε την 5η θέση στο αγώνισμα της μάχης. Γεννήθηκε το 1995 και είναι δημότης Χερσονήσου. Εκτός από το Taekwon-Do, ασχολείται τον ελεύθερο του χρόνο με το ποδόσφαιρο. Στόχος του είναι να γίνει ένας από τους καλύτερους μαθητές του προπονητή του, η κατάκτηση της 1ης θέσης στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Σλοβενία.


Ο ανωτέρω μαθητής είναι αθλητής του Α.Σ. Αχιλλέα Γουρνών με προπονητή τον κ. Γεροντή Ιωάννη του Γεωργίου, ο οποίος είναι κάτοχος μαύρης ζώνης-5 dan, ομοσπονδιακός προπονητής Taekwon-Do (ITF), πτυχιούχος προπονητής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με ειδική αναγνώριση (ένας εκ των δύο προπονητών στο συγκεκριμένο άθλημα στη χώρα μας) από τον Υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού. Επίσης είναι κάτοχος μαύρης ζώνης: 3-dan στο Taekwon-Do (WTF), 3-dan στο King Boxing, 2-dan στο Sotokan Karate και 1-dan στο Aikido. Είναι αναγνωρισμένος διεθνής διαιτητής και εξεταστής από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και  τεχνικός υπεύθυνος σε 12 αθλητικούς συλλόγους στην Ανατολική Κρήτη. Το 1997 αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδος στο Taekwon-Do. Διδάσκει το Taekwon-Do:

1)      στον Α.Σ. Αχιλλέα Γουρνών (κλειστό γυμναστήριο Δήμου Χερσονήσου-Γούρνες)

2)      στον Α.Σ. Τάλως Χερσονήσου (στην Χερσόνησο)