Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Γουβών ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Τηλεπικοινωνίες από τη μινωική εποχή στον 20ο αιώνα»

 

Χερσόνησος, 12 Απριλίου 2013

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Γουβών ξεναγήθηκαν δωρεάν στην έκθεση με θέμα «Τηλεπικοινωνίες από τη μινωική εποχή στον 20ο αιώνα»

 

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Γουβών ξεναγήθηκαν την Τρίτη 9 Απριλίου στην έκθεση με θέμα «Τηλεπικοινωνίες από τη μινωική εποχή στον 20ο αιώνα» αφού ο Δήμος Χερσονήσου επελέγη μεταξύ τριών Δήμων από ολόκληρη την Κρήτη, στα πλαίσια ευγενικής φιλοξενίας εκ μέρους της ΟΤΕ – COSMOTE, τμήμα δημοσίων σχέσεων, για την προβολή της έκθεσης.

 

Την έκθεση διοργανώνουν το 2ο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου και το 5ο Επαγγελματικό Λύκειο Ηρακλείου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, και πραγματοποιείται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

 

Η φιλοξενία περιελάμβανε τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών με πούλμαν, ξενάγηση και παρουσίαση που αφορά στην ιστορία των τηλεπικοινωνιών στην έκθεση, ελαφρύ γεύμα και αναμνηστικά δώρα.

Στην έκθεση υπάρχουν εκθέματα και πληροφοριακό υλικό, τα οποία προέρχονται Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ στην Αθήνα. Μέσω των εκθεμάτων αυτών προβάλλεται  η εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών κατά τον 20ου αιώνα με τηλεφωνικές συσκευές και τεχνολογίες φωνής από τα πρώτα βήματα της τηλεφωνίας ως και σήμερα.

Επίσης οι μαθητές της  Α’ και Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου Γουβών την Κυριακή 14 Απριλίου θα φιλοξενηθούν και στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδρομής τους πάλι από την ΟΤΕ COSMOTE και θα ξεναγηθούν δωρεάν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην έκθεση με θέμα «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων – Το πλοίο, οι θησαυροί, ο μηχανισμός» Ακολούθως θα τους προσφερθεί ελαφρύ γεύμα και θα λάβουν αναμνηστικά δώρα.