main img main img main img main img main img main img main img main img

Το Υπουργείο Τουρισμού υιοθετεί τις προτάσεις του Δήμου Χερσονήσου σχετικά με ενοικίαση μοτοσυκλετών, τριτρόχων και τετρατρόχων

 

Χερσόνησος, 16 Ιανουαρίου  2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: Το Υπουργείο Τουρισμού υιοθετεί τις προτάσεις του Δήμου Χερσονήσου και ρυθμίζει με σχέδιο νόμου θέματα αδειοδότησης γραφείων ενοικίασης μοτοσυκλετών, τριτρόχων και τετρατρόχων, άνω των 50 κ.ε.

 

Το Υπουργείο Τουρισμού έδωσε στη δημοσιότητα και έθεσε σε διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου «Αναδιάρθρωση Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, μείωση διοικητικών βαρών, απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας και λοιπές διατάξεις».

 

Στο άρθρο 34 του ν/σ ρυθμίζει θέματα ενοικίασης μοτοσυκλετών άνω των 50 κ.ε. και συγκεκριμένα προσδιορίζει πλέον με τυπική διάταξη νόμου, ότι η αρμοδιότητα χορήγησης άδειας λειτουργίας καταστημάτων εκμίσθωσης μοτοσυκλετών άνω των 50 κ.ε. μεταφέρεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ θετική και αποτελεί πλήρη αποδοχή της πρότασης του δημοτικού συμβουλίου Χερσονήσου, το οποίο με την 304/2012 απόφασή του επεξεργάστηκε και κατέθεσε ολοκληρωμένη μελέτη-πρόταση στο Υπουργείο Τουρισμού για τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των επιχειρήσεων εκμίσθωσης μοτοσυκλετών άνω των 50 κ.ε.

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της κ. Υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο με αντιπροσωπεία των τοπικών φορέων του Δήμου Χερσονήσου (με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη),  δεσμεύτηκε, ότι θα προωθήσει την επίλυση του σοβαρού, χρόνιου και ανεξέλεγκτου προβλήματος της αλόγιστης χρήσης αυτών των μηχανοκίνητων μέσων, στη βάση της Πρότασης του Δήμου Χερσονήσου.

 

Ο Δήμος Χερσονήσου με τον ίδιο ζήλο και σοβαρότητα, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα συμμετάσχει στην επιτροπή που θα συντάξει την προβλεπόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία ουσιαστικά θα εξειδικεύσει την υλοποίηση και εφαρμογή του άρθρου 34 του σχεδίου νόμου.

 

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου