Αλλάζει εικόνα η «Λαγκάδα» του Δήμου Χερσονήσου

Χερσόνησος, 22 Ιανουαρίου  2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: Αλλάζει εικόνα η «Λαγκάδα» του Δήμου Χερσονήσου


Ο Ταμιευτήρας του Φράγματος Αποσελέμη αρχίζει να γεμίζει και να ανεβαίνει η στάθμη του νερού, μετά την έμφραξη που έγινε στις 29/6/2012.

 

Μέσα στη λεκάνη του φράγματος έχει συγκεντρωθεί ποσότητα όμβριων υδάτων 700.000 m³ περίπου και εκτιμάται ότι τον επόμενο μήνα θα έχει συγκεντρωθεί ποσότητα περίπου 1.500.000 m³.

 

Η εγκατεστημένη ανάδοχος εταιρία έχει ξεκινήσει την καταγραφή της πρώτης πλήρωσης του Ταμιευτήρα και σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία, με το συντονισμό της ΕΥΔΕ Φράγμα Αποσελέμη, ολοκληρώνεται η κατάχωση των αρχαιολογικών ευρημάτων.

 

Σημερινές εικόνες της περιοχής «Λαγκάδα» του Δήμου Χερσονήσου, μέσα από φωτογραφίες, δείχνουν ένα ενδιαφέρον τοπίο εμπλουτισμένο με τους υδάτινους πόρους.

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης  είπε: «Η εξέλιξη και ολοκλήρωση του έργου «Ύδρευση Νομού Ηρακλείου και Λασιθίου από το Φράγμα Αποσελέμη», άμεσα πρέπει να συνοδευτεί από πλευράς πολιτείας και συγκεκριμένα του αρμόδιου Υπουργείου, από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις για να καλύψουν τις απαιτήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης που πρέπει να πληροί το έργο αυτό.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Χερσονήσου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2011 έχει ζητήσει από τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων τα παρακάτω:

1) Οργάνωση & χρηματοδότηση προγράμματος μεταφοράς των κατοίκων του οικισμού Σφενδυλίου,

2) Αντιμετώπιση θεμάτων σχετικών με την ευρύτερη περιοχή της Λαγκάδας

3) Εκπόνηση τοπικού αναπτυξιακού προγράμματος ΤΑΠ στην περιοχή

4) Συμπλήρωση έργων τοπικών υποδομών