Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Νήσων Περίπλους – Στεριές Θαλασσινών» στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες

Σε μία ξεχωριστή εκδήλωση που εντάσσεται στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου) έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας   με τίτλο  “Νήσων Περίπλους – Στεριές Θαλασσινών” που διοργανώνουν από κοινού  η Αναπτυξιακή  Ηρακλείου, η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και o Δήμος Χερσονήσου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες Χερσονήσου. 

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, η κ. Δήμητρα Καμπέλη εκ μέρους της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, οι Αντιδήμαρχοι Χερσονήσου κ. Ιωάννης Μαστοράκης και κ. Γεώργιος Χειρακάκης, ο Εντεταλμένος για τον Τουρισμό Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Ζαχαριουδάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, δημότες και επισκέπτες.

Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού κυρίως για το Δήμο Χερσονήσου και για όλους τους τουριστικούς προορισμούς και για το γεγονός ότι φέτος για πρώτη φορά συμπράττουν Περιφέρεια και Αυτοδιοίκηση για τον εορτασμό της.

Ο κ. Κουκιαδάκης δήλωσε την ευχαρίστησή του για τις ποιοτικές εκδηλώσεις που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του τριήμερου εορτασμού σε όλη την Περιφερειακή ενότητα και ότι σε περίοδο κρίσης, αυτό που έχει σημασία είναι η συνεργασία, το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και η πίστη για το κοινό καλό.

Η κ. Καμπέλη αναφέρθηκε στο Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιριών Νησιωτικής Ελλάδας και στους καλλιτέχνες που φιλοτέχνησαν τις μοναδικές αποτυπώσεις από τα νησιά μας.  Και τελείωσε  με τους στίχους του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη «…εάν αποσυνδέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι, που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις…».

 

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση χορευτικού δρώμενου από τη Σχολή Χορού ARTE BALLET της κ. Κατερίνας Καργάκη.


Η έκθεση φωτογραφίας θα διαρκέσει έως 31 Οκτωβρίου 2012 και οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 10:00 έως τις 16:00 καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής).