ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Χερσόνησος,  12 Οκτωβρίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  Συνάντηση Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη με τους Βουλευτές του Νομού Ηρακλείου

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 στο Δημοτικό Κατάστημα Λιμένος Χερσονήσου η προγραμματισμένη συνάντηση, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, του Δημάρχου Χερσονήσου με τους Βουλευτές του Ν. Ηρακλείου. Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι Βουλευτές κ. Λευτέρης Αυγενάκης, κ. Μάξιμος Σενετάκης, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης και κ. Μαρία Διακάκη, ο κ. Νίκος Χρονάκης (εκπροσωπώντας τον κ. Μανόλη Κεφαλογιάννη), ο κ. Μιχάλης Ρολάκης (εκπροσωπώντας τον κ. Γιάννη Μιχελογιαννάκη). Ο Βουλευτής κ. Νότης Μαριάς απουσίαζε λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων. Παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Χερσονήσου κ. Γιώργος Μακράκης, κ. Ιωάννης Μαστοράκης, κ. Σπύρος Κατσαμποξάκης και κ. Κώστας Φιλιππάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δανελάκης, καθώς και οι διευθυντές και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Χερσονήσου.

 

Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης παρουσίασε στους Βουλευτές τα σημαντικά θέματα που απασχολούν το Δήμο Χερσονήσου καθώς και το όραμα και την αναπτυξιακή στρατηγική της Δημοτικής Αρχής. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Χερσονήσου για την τετραετία 2011-2014, στον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, σε μεγάλα έργα μεταφορών που υλοποιούνται στο Δήμο  (Οδικοί άξονες ΒΟΑΚ, κόμβοι κ. ά.).  Έργα Ύδρευσης και Αποχέτευσης, στο Φράγμα Αποσελέμη. Αναφέρθηκε επίσης  η αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας με έμφαση στη μελέτη για την «Οργάνωση Χαρτοφυλακίου Ακίνητης Περιουσίας Δήμου Χερσονήσου» η αξιοποίηση της Πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών στο πλαίσιο της κάλυψης των αναγκών της Τοπικής Κοινωνίας και του εγκεκριμένου ΣΧΟΟΑΠ στις Ειδικές Τουριστικές Υποδομές και κυρίως στο Σχέδιο Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΒΙΤΑ). Τόνισε, ότι στις περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου Χερσονήσου εντάσσονται η πιστοποίηση του Δήμου ως «Πράσινος Δήμος» και το σχέδιο στρατηγικής του Δήμου για την Ενέργεια (Σύμφωνο των Δημάρχων). Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι κατατέθηκε πρόταση από την πλευρά του Δήμου Χερσονήσου για την καθιέρωση και στη χώρα μας στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ίδρυση και λειτουργία των Δημοτικών Ταμιευτηρίων, τα οποία λειτουργούν εδώ και τρεις αιώνες αποτελεσματικά στην Κεντρική Ευρώπη και τα οποία τροφοδοτούν τις τοπικές αρχές με τους αναγκαίους πόρους για τη δημιουργία των τοπικών υποδομών. Τέλος έγινε εκτενής παρουσίαση των προσπαθειών που καταβάλει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να παραμείνουν στα διοικητικά όρια του Δήμου δομές και δημόσιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, Ειρηνοδικείο, ΙΚΑ ) για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.


Οι Βουλευτές στο σύνολό τους έδωσαν συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Χερσονήσου για την πρωτοβουλία και για την άρτια προετοιμασία της πολύ σημαντικής αυτής συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε κλίμα ομοψυχίας και συνεργασίας.

 

Συμφωνήθηκε να γίνει συνολική παρέμβαση εκ μέρους όλων των Βουλευτών οι οποίοι θα υπογράψουν υπόμνημα με τα προβλήματα του Δήμου το οποίο θα υποβάλλουν στους αρμόδιους Υπουργούς.


Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης δήλωσε:


«Η Δημοτική Αρχή Χερσονήσου ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλέσει τους Βουλευτές του Νομού Ηρακλείου στο Δήμο μας, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα πολύ σημαντικά θέματα που απασχολούν το Δήμο Χερσονήσου, ώστε στο πλαίσιο του  κοινοβουλευτικού τους έργου να τα αναδείξουν και να συμβάλουν στην επίλυση τους. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής διότι η συνεργασία μας με τους Βουλευτές όλων των κομμάτων γίνεται σε ένα κλίμα σύμπνοιας  που αποτελεί τη βάση και την αναγκαία προϋπόθεση για την επίτευξη των κοινών μας στόχων που είναι η ανάπτυξη του τόπου και η βελτίωση της ζωής των πολιτών μας.»