Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού σε όλο το Δήμο Χερσονήσου

Χερσόνησος, 28 Σεπτεμβρίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού σε όλο το Δήμο Χερσονήσου

 

Με ιδιαίτερη χαρά και με μεγάλη συμμετοχή από τους δημότες και τους επισκέπτες γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στο Δήμο Χερσονήσου.   Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις τρεις τουριστικές Δημοτικές Ενότητες (Μαλίων, Χερσονήσου και Γουβών).

 

Στη Δημοτική Ενότητα Γουβών, στον αύλειο Δημοτικό χώρο, του Αγ. Κωσταντίνου παρουσιάστηκαν ποικίλοι χοροί από το συγκρότημα του Καλλιτεχνικού Σχολείου, τη Σχολή χορού ARTE BALLET και ακούστηκε παραδοσιακή μουσική. Στη Δημοτική ενότητα Μαλίων, στον πυρήνα του οικισμού Μαλίων έγινε αναπαράσταση από τους «Σαρπιδονίστας» με τη συμμετοχή των τουριστών, της διαδικασίας παραγωγής μούστου από σταφύλια. Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων που ετοίμασε ο Σύλλογος Γυναικών Μαλίων «ΕΣΤΙΑ» και την προσφορά φαγητών από τα ξενοδοχεία της περιοχής. Παρουσιάστηκαν χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαλίων.

 

Τέλος στη Δημοτική ενότητα Χερσονήσου και συγκεκριμένα στην Πλατεία Ευαγγελιστρίας στο Λιμένα Χερσονήσου, η οποία πλημμύρισε κυριολεκτικά από κόσμο πραγματοποιήθηκαν:

  • Τελετή Βράβευσης τουριστών που επιλέγουν πλέον των 20 ετών, ως προορισμό, την περιοχή του Δήμου μας για τις διακοπές τους,
  • Παρουσίαση και εκτέλεση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό συγκρότημα του Ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» με τη μουσική συνοδεία του λυράρη Βαγγέλη Αλεξάκη,
  • Λειτουργία εργαστηρίου για τη ζωγραφική σε βότσαλα, και
  • Κέρασμα με παραδοσιακά εδέσματα στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, προσφορά των ξενοδόχων της περιοχής

 

 

Ο Δήμαρχος κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού κυρίως για το Δήμο Χερσονήσου και για όλους τους τουριστικούς προορισμούς και για το γεγονός ότι φέτος για πρώτη φορά συμπράττουν Περιφέρεια και Αυτοδιοίκηση για τον εορτασμό της. Κατά την βράβευση των τουριστών που επισκέπτονται επί σειρά ετών τη Χερσόνησο δήλωσε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη Χερσόνησο η προτίμηση των επισκεπτών και αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας που αναπτύσσονται μεταξύ των λαών μέσω του τουρισμού. Δήλωσε επίσης ότι ο Δήμος Χερσονήσου είναι ευγνώμων στους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι με την συνεχή και πολυετή παρουσία τους στην περιοχή μας σφραγίζουν τους δεσμούς αυτούς και δημιουργούν γέφυρες πολιτισμού και συνεργασίας.

 

Οι ξένοι επισκέπτες με τη σειρά τους δήλωσαν ότι αισθάνονται τη Χερσόνησο και την Κρήτη δεύτερη πατρίδα τους, έχουν εδώ πολλούς φίλους, αγαπούν τον τόπο μας και τους ανθρώπους, την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Έχουν αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια τις καλύτερες εντυπώσεις για τη ζεστασιά και τη φιλοξενία των ανθρώπων στη Χερσόνησο, όπου αισθάνονται πολύ οικεία.