Προστασία του περιβάλλοντος και αποκατάσταση χώρων ανεξέλεγκτης εναπόθεσης προϊόντων εκσκαφής και απορριμμάτων

Χερσόνησος, 16 Αυγούστου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα:  Προστασία του περιβάλλοντος και αποκατάσταση χώρων ανεξέλεγκτης εναπόθεσης προϊόντων εκσκαφής και απορριμμάτων

 

Η Δημοτική Αρχή  Χερσονήσου αποδίδει μεγάλη σημασία στην προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο αποτελεί ένα από τους βασικότερους παράγοντες διατήρησης της ανθρώπινης ύπαρξης, αλλά ταυτόχρονα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για την παραγωγική δραστηριότητα του Δήμου μας και κυρίως του τουρισμού.

 

Το σύστημα ολικής καθαριότητας του Δήμου ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες των πολιτών και υπάρχει οργανωμένη δραστηριότητα αποκομιδής, όχι μόνο των αστικών αποβλήτων, αλλά και των ογκωδών προϊόντων. Απαιτείται συνεργασία των πολιτών με τη Δημοτική Αρχή και όχι ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων σε κάθε φυσική κοιλότητα, πρανές, κοινόχρηστο χώρο.

 

Μετά από καταγραφή και σχετική οργάνωση, αυτές τις ημέρες υλοποιείται «επιχείρηση» συλλογής όλων των ανεξέλεγκτα διατεθέντων ογκωδών αντικειμένων και απορριμμάτων από τις υπηρεσίες του Δήμου.

 

Υπάρχουν χώροι που έχουν μετατραπεί σε χωματερές, οι οποίες γειτνιάζουν με αστικές περιοχές και οικισμούς, όπως το δημοτικό ακίνητο της Τοπικής Κοινότητας Επισκοπής.

 

Απευθύνει η Δημοτική Αρχή παράκληση, προς όλους τους Δημότες, να διατηρούν καθαρό το φυσικό περιβάλλον και να το προστατεύουν. Μη διστάζουν να ζητούν τη συνδρομή του Δήμου.

 

Η πρόληψη και η συνδρομή των πολιτών αποτελούν τους βασικούς παράγοντες διατήρησης καθαρού του φυσικού περιβάλλοντος. Δεν πρέπει να προχωρήσουμε στην επιβολή διοικητικών μέτρων για την προστασία του. Η ενσυνείδητη και αυθόρμητη συμπεριφορά των πολιτών για το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος, αποτελούν την καλύτερη επιλογή.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ