Καθαρισμός παράκτιας ζώνης, ακτής, παραλίας και περιβάλλοντος χώρου στη Δημοτική Ενότητα Γουβών

Χερσόνησος, 4 Ιουνίου 2013

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού παράκτιας ζώνης, ακτής, παραλίας και περιβάλλοντος χώρου στη Δημοτική Ενότητα Γουβών

 

Στον καθαρισμό της παραλίας της Δημοτικής Ενότητας Γουβών στην περιοχή της Πρώην Αμερικανικής Βάσης προχώρησε σήμερα  η ΣΕΑΠ και η 126 Σμηναρχία Μάχης.

 

Η δράση αυτή που αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και των Ενόπλων Δυνάμεων είναι εθελοντική και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας εθελοντικών καθαρισμών ακτών «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» που συντονίζει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, εντάσσεται στις δράσεις του Δήμου Χερσονήσου για την Ενεργειακή Εβδομάδα, εν όψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.


Τη δράση αυτή χαιρετίζει η Δημοτικής Αρχή και ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης  που επισκέφτηκε επιτόπου την ομάδα και τους επικεφαλής συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Σταυρουλάκη. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι συγχαίρει τους συμμετέχοντες για την πρωτοβουλία αυτή την οποία θεωρεί πολύ σημαντική διότι αποδεικνύει έμπρακτα ότι η ενασχόληση με το περιβάλλον και τη διατήρησή του αφορά όλους μας και πρέπει ο καθένας από μας ακολουθώντας το παράδειγμα αυτό να συμβάλλει προσωπικά στην προστασία της φυσικής ομορφιάς του τόπου.