ΕΡΓΟ "ΣΥΛΛΟΓΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΓΟΥΒΩΝ"

Χερσόνησος, 26 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα:   Έγκριση πρακτικών ΙΙΙ και IV της Επιτροπής Διαγωνισμού και κατακύρωση του αποτελέσματος της δημοπρασίας του έργου «ΣΥΛΛΟΓΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΥΒΩΝ, προϋπολογισμού 13.503.078,41€.

 

 

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου η οποία πραγματοποιήθηκε στις 25-4-2012 στο Κατάστημα της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο έγινε η έγκριση των πρακτικών ΙΙΙ και IV της Επιτροπής Διαγωνισμού και κατακύρωση του αποτελέσματος της δημοπρασίας του έργου «ΣΥΛΛΟΓΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΥΒΩΝ», προϋπολογισμού 13.503.078,41€, με αναθεώρηση και ΦΠΑ.

 

Ανακηρύχτηκε η Τεχνική Εταιρία «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.» ως ανάδοχος του έργου «Συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση λυμάτων εντός των ορίων του Παλαιού Δήμου Γουβών στον Νομό Ηρακλείου Κρήτης».

 

Για το παραπάνω έργο ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης δήλωσε: «Μία διαδικασία η οποία καθυστέρησε πάρα πολύ, λόγω τυπικών και ουσιαστικών προβλημάτων ολοκληρώθηκε μετά από την αποτελεσματική παρέμβαση των υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να ολοκληρωθεί στο Δήμο μας ένα πολύ σημαντικό έργο που αφορά τη Δημοτική Ενότητα Γουβών  και το οποίο θα λύσει πολύ σημαντικά προβλήματα και θα συμβάλλει στην εν γένει ανάπτυξη της περιοχής. Το συγκεκριμένο έργο κινδύνευε να απενταχθεί από τις πιστώσεις του ΕΣΠΑ λόγω της καθυστέρησης η οποία είχε δημιουργηθεί με την εμπλοκή των δικαστηρίων. Θεωρούμε ότι η ευτυχής κατάληξη αυτού του έργου με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής έλυσε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Στόχος του Δήμου Χερσονήσου είναι να προχωρήσουν άμεσα και τα υπόλοιπα ενταγμένα έργα της περιοχής Γουρνών, Κοκκίνη Χάνι, Βαθειανού Κάμπου και Καρτερού, όπως και τα υπόλοιπα μικρά έργα ύδρευσης αποχέτευσης της ενδοχώρας της Δημοτικής Ενότητας Γουβών και της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Επισκοπής.»