Συμμετοχή στις εκθέσεις τουρισμού σε Σερβία και Δανία

Μεγάλη ήταν η προσέλευση στις εκθέσεις τουρισμού στη Σερβία (SAJAM TURIZMA – International Fair of Tourism) και στη Δανία (FERIE FOR ALLE – Danish Travel Show) που πραγματοποιήθηκαν από τις 19 – 22 Φεβρουαρίου, στις οποίες ο Δήμος Χερσονήσου εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Απασχόλησης, κ. Ευθύμιο Μουντράκη και τον ειδικό σύμβουλο σε θέματα Τουρισμού, κ. Μηνά Λιαπάκη.

Στην έκθεση στο Βελιγράδι πρωταγωνίστησε η Ελλάδα, κυρίως οι κεντρικές και βόρειες περιοχές, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και νησιά όπως η Ζάκυνθος. Η Κρήτη ως τουριστικός προορισμός είναι πολύ γνωστή, αλλά ο αριθμός των επισκεπτών είναι αισθητά μικρότερος, καθώς ο μέσος σέρβος επισκέπτης προτιμά τη βόρεια Ελλάδα και τα οδικά μέσα μεταφοράς, ανέφερε ο αντιδήμαρχος, κ. Μουντράκης. «Βέβαια», συνέχισε «το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι πρέπει να γίνεται διασπορά των συνεργασιών με τουριστικούς πράκτορες από διάφορες χώρες, ώστε να γίνεται και αντίστοιχη διασπορά του κινδύνου, από τυχόν απώλειες σε κρατήσεις από τις αγορές αυτές - βλέπε Ρωσία και Ουκρανία πολύ πρόσφατα. Τόσο στο Βελιγράδι, όσο και στη Δανία που ήταν μια πολύ μεγάλη έκθεση, έγιναν αρκετές επαφές με τουριστικά γραφεία, στα οποία παραδόθηκε προωθητικό υλικό του Δήμου. Εξετάζουμε το πιθανό σενάριο να επιστρέψουμε για κατ΄ ιδίαν επαφές με τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται στις συγκεκριμένες χώρες», κατέληξε.

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου στις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού ενισχύεται η παρουσία και η ανταγωνιστικότητα του Δήμου Χερσονήσου ως σημαντικού προορισμού και αναδεικνύεται σε σημαντικό παίκτη στο παγκόσμιο τουριστικό πανόραμα.