Ο απόηχος της επίσκεψης των greek travel bloggers στο Δήμο Χερσονήσου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της ομάδας Greek Travel Bloggers στα πλαίσια ενός Press Trip, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο δήμο Χερσονήσου το τριήμερο 27-29 Μαρτίου 2015. Η πρωτοποριακή αυτή ενέργεια του δήμου αγκαλιάστηκε ένθερμα από ταξιδιωτικούς φορείς και κατοίκους του δήμου, ενώ έλαβε αυξημένη δημοσιότητα τόσο από παραδοσιακά μέσα επικοινωνίας όσο και - όπως ήταν εξαρχής σκοπός - από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) και το διαδίκτυο γενικότερα.

Οι πέντε (5) travel bloggers από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η Μαρία Καλύμνου από το www.maryhop.com, ο Χρήστος Λουκάς από το www.blogtravels.gr, η Μαρία Κόφου από το www.travelstoriesfromyworld.com, η Μαρία Πετροπούλου από το www.mylandingrunway.com και ο Κώστας Φυλακτός από το www.runvel.gr, ξεναγήθηκαν σε θρησκευτικά και αρχαιολογικά αξιοθέατα του δήμου Χερσονήσου πέρα από τα συνηθισμένα, συμμετείχαν σε εθελοντικές δράσεις, σε φυσιολατρικές εξορμήσεις, παρακολούθησαν αθλητικές δραστηριότητες, εντρυφώντας παράλληλα σε έθιμα, παραδόσεις και αξίες της κρητικής γης και ιστορίας, ενώ γεύτηκαν παραδοσιακά κρητικά εδέσματα.

Η πρωτοπόρα και εναλλακτική αυτή ενέργεια σκοπό έχει τη διάδοση των αξιοθέατων και των δράσεων του δήμου Χερσονήσου, πέρα από τα συνηθισμένα πρότυπα του καλοκαιριού και της θάλασσας, συνδυάζοντας τη δύναμη των νέων μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την απήχηση που έχουν στον υποψήφιο επισκέπτη της ευρύτερης περιοχής. Αναδεικνύει τις εναλλακτικές δραστηριότητες, δίνει έμφαση στην ιδιαιτερότητα κάθε χωριού και περιοχής, ενώ τονίζει τις διαχρονικές και ανεξαρτήτως εποχής δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού μίας από τις ισχυρότερες τουριστικές περιοχές του νησιού και της χώρας.

Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στις γενικότερες συντονισμένες ενέργειες του δημάρχου, κ. Γιάννη Μαστοράκη που έρχονται να προστεθούν στις οργανωμένες συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις, στο συνδυασμό offline και online διαφήμισης, στην ίδρυση Αντιδημαρχίας Τουρισμού από τη νέα διοικούσα αρχή του δήμου. Η φιλοξενία των επισκεπτών blogger πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Τουρισμού και Απασχόλησης, κ. Ευθύμη Μουντράκη και του ειδικού συμβούλου για θέματα Τουρισμού, κ. Μηνά Λιαπάκη. Απώτερος σκοπός είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων επιλογών για τον επισκέπτη.