main img main img main img main img main img main img main img main img

5η Περιφερειακή Ομάδα εργασίας του προγράμματος E2stormed στην Χερσόνησο στις 18/03/2015

Στις 18 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε η 5η Περιφερειακή Ομάδα Εργασίας στο Δημοτικό Κατάστημα της δημοτικής ενότητας Χερσονήσου στο πλαίσιο του προγράμματος E2stormed. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Μαστοράκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Χωροταξικού Σχεδιασμού κ. Εμμ. Πετράκης, ο Αντιδήμαρχος  Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Καινοτομίας & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  κ. Απόστολος Λουλουδάκης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου κ. Αναστασία Νηστικάκη, ο Πρόεδρος ΔΕΥΑΧ, κ. Νίκος Αργυράκης, ο κ. Νίκος Δρακωνάκης - ΕΤΑΜ ΑΕ, η κ. Μαρία Λυδάκη - Πολιτικός Μηχανικός ΕΤΑΜ ΑΕ, η κ. Στέλλα Αποστολάκη - Περιβαλλοντολόγος, ο κ. Εμμανουήλ Κοσμαδάκης - Πολιτικός Μηχανικός ΔΕΥΑΧ,  και μέλη της ομάδας εργασίας του E2STORMED Δήμου Χερσονήσου, η κ. Ευτυχία Ανδριανού (η οποία ήταν και η συντονίστρια της συνάντησης), η κ. Θεονύμφη Σκυβαλάκη, η κα Καλλιρόη Τασιούδη και η κα Άννα Μεϊντάνη .

 

Αρχικά έγινε σύντομη ενημέρωση από την κ. Ανδριανού σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του Open Day στη Μάλτα, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Μαρτίου με έμφαση στις υποχρεώσεις που έχει ο Δήμος Χερσονήσου και στις οποίες θα πρέπει άμεσα να ανταποκριθεί.

 

Η κ. Στέλλα Αποστολάκη η οποία παρευρέθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης (skype), ως τεχνικός εμπειρογνώμονας του έργου, έκανε μια σύντομη παρουσίαση σχετικά με τα αποτελέσματα των πιλοτικών εφαρμογών μεταξύ των εταίρων του έργου. Αναφέρθηκε στις εναλλακτικές μορφές εξοικονόμησης ενέργειας μέσω της διαχείρισης των ομβρίων υδάτων, οι οποίες  θα μπορούσαν να εφαρμοστούν εύκολα από τη δημοτική αρχή, ενώ απάντησε σε σειρά ερωτημάτων που τέθηκαν από τους παριστάμενους, οι οποίοι βρήκαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τις προτάσεις της.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν σχετικά με τις δράσεις που πρέπει να συμπεριληφθούν στο Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων. Τέλος, συζητήθηκε το πρόγραμμα προώθησης του έργου στο επόμενο δίμηνο, καθώς και οι ομάδες των κοινωνικών εταίρων στους οποίους θα απευθύνεται η εκστρατεία προώθησης του έργου. Κατά το κλείσιμο της συνάντησης οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για προσεχείς εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις σχετικά με το νερό και την εξοικονόμηση ενέργειας ( όπως το  Παγκόσμιο Συνέδριο Νερού στο Εδιμβούργο, Σκωτία 25 - 29 Μαίου 2015 ETS, η ημερίδα Remida, στην Αθήνα 31/3/2015  κλπ) .

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου