main img main img main img main img main img main img main img main img

Συμμετοχή Δήμου στην πρώτη Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Ασανσέρ

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, ο Διεθνής Οργανισμός για τον αθλητισμό και τον Πολιτισμό (ISCA) με τον τοπικό του συνεργάτη στην Ελλάδα, την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Πράσινες Διαδρομές ΚοινΣΕπ» θα πραγματοποιήσουν την πρώτη Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ. Την ημέρα αυτή οι συνεργάτες της ISCA σε περισσότερες από 15 χώρες μέχρι στιγμής θα κλείσουν τους ανελκυστήρες σε πάνω από 200 κτίρια σε περισσότερες από 50 Ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχοντας στην εκστρατεία της ISCA “NowWeMove” για την προώθηση του μαζικού αθλητισμού, της φυσικής άσκησης και της σωματικής δραστηριότητας.

Στην Ελλάδα ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών, οι Δήμοι Φιλοθέης – Ψυχικού, Χερσονήσου, Κοζάνης, Σκύδρας, Δράμας, Φαρσάλων, Παύλου Μελά και  ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Τροχαία Θεσσαλονίκης, όπου οι ανελκυστήρες θα είναι εκτός λειτουργίας.

Η ISCA και οι συνεργάτες της έχουν προσκαλέσει οργανισμούς και ιδιώτες να πάρουν μέρος στην πρωτοβουλία κλείνοντας εθελοντικά μερικούς από τους ανελκυστήρες στις εγκαταστάσεις τους. Με τη συμμετοχή τους θα ενθαρρύνουν τους πολυάσχολους ανθρώπους να κινηθούν κατά την διάρκεια της ημέρας. ΄Ολες οι δράσεις για την Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ θα είναι εθελοντικές και θα λάβουν υπόψη τους τις ανάγκες προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία και προβλήματα υγείας

Η Ημέρα χωρίς Ασανσέρ έχει στόχο να εστιάσει την προσοχή του κοινού στην σημασία της σωματικής δραστηριότητας για την υγεία και την ευεξία του και να αποδείξει πόσο εύκολο είναι για τους ανθρώπους να είναι σωματικά δραστήριοι παρά την πολυάσχολη καθημερινή ζωή τους.

«Σήμερα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε μια πληθώρα τεχνολογικών επιτευγμάτων που μας γλυτώνουν πολύ χρόνο και προσπάθεια. Ωστόσο, έχουν οδηγήσει το ανθρώπινο σώμα στην ακινησία με αποτέλεσμα να μην αναπτύσσεται και να μην λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο. Ως άνθρωποι γεννιόμαστε για να κινούμαστε, και χρειαζόμαστε πιο συχνή σωματική δραστηριότητα» δήλωσε ο Εθνικός Συντονιστής της εκστρατείας NowWeMove στην Ελλάδα, Γιώργος Φαρφαράς.

«Η Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ βάζει με τον πιο απλό τρόπο τη φυσική άσκηση στην πολυάσχολη καθημερινότητά μας» δήλωσε ο δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Γιάννης Μαστοράκης. «Με χαρά λοιπόν συμμετέχουμε σε αυτή τη μέρα αυξημένης σωματικής δραστηριότητας και καλούμε τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες να συμμετέχουν και αυτοί με τη σειρά τους σε μια δράση που πρώτα από όλα «τονώνει» την υγεία και την καλή μας διάθεση».

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου