main img main img main img main img main img main img main img main img

Μαθητές από το 14ο Δ.Σ. Ηρακλείου στο δήμαρχο Χερσονήσου

Μάθημα στο δημαρχείο Χερσονήσου έκαναν σήμερα οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου. Τα δύο τμήματα της τρίτης τάξης μαζί με τις δασκάλες τους κκ Δανάη Τσιχλάκη και Χρυσούλα Περβολαράκη συνάντησαν το δήμαρχο, Γιάννη Μαστοράκη στο γραφείο του στις Γούρνες για να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας ενός Δήμου και για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μάλιστα καθένα από τα παιδιά είχε προετοιμάσει από μία ερώτηση για το δήμαρχο (για τα σχολεία, τα πάρκα, τις παιδικές χαρές, τα αδέσποτα, τη δυνατότητα ανέγερσης νέων κτιρίων κλπ), αλλά και πιο προσωπικές: «πόσο δύσκολο είναι να είσαι δήμαρχος», «γιατί σας αρέσει και θέλετε να είστε ξανά δήμαρχος», «πόσο δύσκολο είναι να λύνεις προβλήματα μιας περιοχής», «γίνονται φασαρίες στο Δημοτικό Συμβούλιο», ήταν μερικές από τις απορίες των εννιάχρονων μαθητών.

Στη συζήτηση παρευρέθηκαν και οι κκ Νικ. Αργυράκης, αντιδήμαρχος Διοικητικών Θεμάτων, Παιδείας και Δια βίου Μάθησης και ο Εμμ. Περβολαράκης, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ανώπολης. Ο δήμαρχος αφού απάντησε στις ερωτήσεις τους, ευχαρίστησε τα παιδιά για το ενδιαφέρον τους και συνεχάρη τις εκπαιδευτικούς για τη συμβολή τους στην προσπάθεια ανάπτυξης ενεργών πολιτών. Πάντως, και αυτός με τη σειρά του ρώτησε πώς τους φάνηκε η γνωριμία με ένα δήμαρχο από κοντά. Τα σχόλια ήταν θετικά, πάντως υπήρξαν κάποιοι που απόρησαν για το γεγονός ότι δε φορούσε… γραβάτα.

Στη συνέχεια ο κ. Αργυράκης, αντιδήμαρχος Παιδείας ανέλαβε να ξεναγήσει τα παιδιά στις δημοτικές υπηρεσίες και να απαντήσει σε περαιτέρω ερωτήματα.

 

 

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου