main img main img main img main img main img main img main img main img

Δημοπράτηση του έργου «Ίδρυση Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης και Προβολής του Δήμου Χερσονήσου»

Χερσόνησος, 27 Φεβρουαρίου 2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Δημοπράτηση του έργου «Ίδρυση Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης και Προβολής του Δήμου Χερσονήσου»


Τις αμέσως επόμενες ημέρες εκδίδεται η διακήρυξη για τη δημοπράτηση του έργου «Ίδρυση Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης και Προβολής του Δήμου Χερσονήσου» . Η οικονομική επιτροπή με σχετική απόφασή της, κατά τη συνεδρίαση της στις 25/2/2014, θα συντάξει τους σχετικούς όρους του διαγωνισμού.

 

Η λειτουργία του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης και Προβολής του Δήμου Χερσονήσου, ο οποίος αποτελεί το πλέον γνωστό τουριστικό θέρετρο της Κρήτης, πρόκειται να συμβάλλει στη βελτίωση της επισκεψιμότητας στην ενδοχώρα του Νομού με σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία για την επίτευξη ισόρροπης ανάπτυξης, με βάση την ενεργό δραστηριότητα τοπικών επιχειρήσεων και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

 

Το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης και Προβολής του Δήμου Χερσονήσου θα λειτουργήσει στο Δημοτικό Κτήριο που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Λιμένος Χερσονήσου, στην παραλιακή τουριστική ζώνη και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Αγ. Παρασκευής και Ναυάρχου Νεάρχου. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 113.325,60 €.

 

Τη σχετική πρόταση για τη δημιουργία του  Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης και Προβολής είχε υποβάλλει, μεταξύ άλλων, ο Δήμος Χερσονήσου στα πλαίσια της 2ης προκήρυξης του ΑΞΟΝΑ 4 ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER ΤΗΣ ΟΤΔ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΑΕ ΟΤΑ» με στόχο την εκπλήρωση των τοπικών, περιφερειακών και εθνικών πολιτικών, για την ποιοτική τουριστική πληροφόρηση των πολιτών και των τουριστών επισκεπτών, καθώς και για την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Χερσονήσου και της Κρήτης.

 


Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης δήλωσε: «Το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης και Προβολής Δήμου Χερσονήσου πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών και τουριστών-επισκεπτών και να αποτελέσει έναν νέο πόλο επισκεψιμότητας, καθώς ο καινοτόμος διαδραστικός χαρακτήρας του θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικός προς όλο το κοινό ανεξαιρέτως. Για τη λειτουργία του θα αξιοποιηθεί προηγμένη τεχνολογία του Ινστιτούτου Πληροφορικής  ΙΤΕ με σκοπό την παροχή καινοτόμων και φιλικών προς τους πολίτες και τους επισκέπτες ψηφιακές υπηρεσίες ενώ θα παρέχει πληροφορίες και θα προβάλλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου. Ο κεντροβαρής χαρακτήρας του Δήμου Χερσονήσου σε σχέση με την τουριστική κίνηση, εγγυάται τη βιώσιμη λειτουργία του και την εκπλήρωση των τοπικών πολιτικών στόχων μας που άρρηκτα συνδέονται με την εθνική πολιτική για την τουριστική πληροφόρηση και προβολή.»

copyright © Δήμος Χερσονήσου