main img main img main img main img main img main img main img main img

Ξεκίνησε το Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων σε απόρους στο Δήμο Χερσονήσου

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

«Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων σε απόρους

του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

με τη χρηματοδοτική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

 

Ο Δήμος Χερσονήσου συμμετέχει στο πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων σε απόρους έτους 2013 έχοντας επιλεγεί ως φορέας εκπροσώπησης δικαιούχων, σύμφωνα και με τις υπ’αριθμ. 279/23460/2013 (ΦΕΚ Β΄ 414) Κ.Υ.Α. και 732/2013 σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Έχει ολοκληρωθεί η παραλαβή των εξής προϊόντων παρέμβασης: μακαρόνια, κεφαλογραβιέρα και φέτα, τα οποία βρίσκονται σε κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους του Δήμου Χερσονήσου και αρχές του νέου έτους θα ακολουθήσει η παραλαβή ελαιολάδου και κασεριού.


Η διανομή των προϊόντων έχει προγραμματιστεί σε ανάλογες ποσότητες στους τελικούς δικαιούχους του προγράμματος, σύμφωνα με τον οριστικό πίνακα, έτσι όπως έχει καταρτιστεί με βάση τα αντίστοιχα κριτήρια επιλεξιμότητας. 


Συγκεκριμένα το πρόγραμμα διανομών είναι το ακόλουθο:

- Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 11.30π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Γουρνών

- Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 10.00π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Επισκοπής

-  Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Μαλίων

- Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 10.00 στο Δημοτικό Κατάστημα Χερσονήσου.


Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης είπε: "Στη δύσκολη εποχή που ζούμε τα προϊόντα αυτά αναμένεται να δώσουν μία μικρή ανάσα στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και αντιμετωπίζουν ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης.

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπως η τρέχουσα, οφείλουμε να αναζητούμε τρόπους ανακούφισης απόρων συμπολιτών μας και να σταθούμε αλληλέγγυοι σε εκείνους που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη."

 

 


copyright © Δήμος Χερσονήσου