main img main img main img main img main img main img main img main img

Μικρό νησάκι η καρδιά

Στο πιο ερωτικό φεγγάρι της χρονιάς, στην αυγουστιάτικη πανσέληνο, είχαμε την ευτυχία να απολαύσουμε στο Μινωικό Ανάκτορο των Μαλίων  ένα εξαιρετικό καλλιτέχνη, που γνωρίζει όσο κανείς άλλος από «φεγγάρι ερωτευμένο», το διακεκριμένο σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μάριο Φραγκούλη και τους συνοδοιπόρους του, τους νέους τραγουδιστές, Θοδωρή Βουτσικάκη και Δήμητρα Σελεμίδου  που μας  ταξίδεψαν με τη δύναμη της μουσικής σε μια αλληλουχία συναισθημάτων και δυνατών συγκινήσεων. Συμμετείχε η εξαίρετη Χορωδία Μαλίων, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Αντωνακάκη  και  συνόδευσε τον τραγουδιστή σε ελληνικά και ξένα τραγούδια.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία! Πλήθος κόσμου, περίπου 3.000 άτομα, από όλη την Κρήτη αλλά και τουρίστες, παραβρέθηκαν στο Μινωικό Ανάκτορο των Μαλίων σε ένα χώρο πολιτισμού  για να απολαύσουν, τον Έλληνα Τενόρο, σε μια  λαμπρή βραδιά που  μεταμορφώθηκε  σε εστία φιλοξενίας του πνεύματος και της τέχνης.

 

Το πρόγραμμα είχε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος ακούστηκαν 16 τραγούδια και στο δεύτερο 17... ερμηνείες γνωστών καλλιτεχνών, όπως: Piovani, Jose-Maria Cano, Lucio Dalla, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μαρκόπουλου, Καββαδία, Κραουνάκη, Νικολακοπούλου, Ρεμπούτσικα, Ιωαννίδη, Ξαρχάκου, Γκάτσου, Καρασούλου, Ανδρέου, Θαλασσινού, Ιωαννίδη, Καραΐνδρου και Βήτα.


Παράλληλα ακούστηκαν σε πρώτη εκτέλεση τραγούδια της Ελένης Καραΐνδρου, Δήμητρας Γαλάνη και Γιώργου Ανδρέου, καθώς και νέες συνθέσεις του Μάριου Φραγκούλη σε στίχους του Παρασκευά Καρασούλου.

 

Την συναυλία παρακολούθησαν επίσημοι καλεσμένοι από την Περιφέρεια Κρήτης ο κ. Κώστας Φασουλάκης, και ο κ. Γιώργος Αλεξάκης, ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Μαστοράκης και το Δ.Σ του Δήμου,  ο Βουλευτής κ. Σπύρος Δανέλλης, ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών κ.  Μανώλης Βελιβασάκης με την σύζυγο του, πρόεδροι φορέων και τοπικών οργανώσεων Μαλίων και Ηρακλείου και πλήθος κόσμου.

 

Συνδιοργανωτές της  εξαιρετικής αυτής εκδήλωσης, ήταν η  Περιφέρεια Κρήτης, ο  Δήμος Χερσονήσου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

 

 

 

 

 

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου