main img main img main img main img main img main img main img main img

Παρουσίαση της πρώτης φάσης της μελέτης ενός «Ολοκληρωμένου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Περιοχής Λαγκάδας του Δήμου Χερσονήσου»

Με μεγάλο ενδιαφέρον από την τοπική κοινωνία της περιοχής της Λαγκάδας έγινε χθες το απόγευμα στις Ποταμιές η παρουσίαση της πρώτης φάσης της μελέτης ενός «Ολοκληρωμένου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Περιοχής Λαγκάδας του Δήμου Χερσονήσου» που εκπονείται από την ΕΤΑΜ Ανώνυμη Εταιρεία Συμβουλευτικών και Μελετητικών Υπηρεσιών για το Δήμο Χερσονήσου.

Σκοπός της  μελέτης είναι η διαμόρφωση μιας νέας πρότασης, ενός αναπτυξιακού μοντέλου στη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί από την κατασκευή του φράγματος Αποσελέμη.  Μια καινούργια προσέγγιση που θα θέσει τις βάσεις και θα καθορίσει τους αναπτυξιακούς όρους, τις κατευθύνσεις και προϋποθέσεις με επίκεντρο το φράγμα, αλλά και σε συνδυασμό με τους άλλους σημαντικούς πόρους της περιοχής, ώστε να κινηθεί η περιοχή της Λαγκάδας (Ποταμιές, Αβδού, Γωνιές, Μοχός, Κράσι, Κερά) στη νέα για αυτήν εποχή με όρους βιώσιμης ανάπτυξης.

Στην πρώτη συνάντηση με τα τοπικά συμβούλια της Λαγκάδας (Ποταμιές, Αβδού, Γωνιές, Μοχός, Κράσι, Κερά),  ο υπεύθυνος της μελέτης κ. Νικ. Δρακωνάκης, οικονομολόγος, παρουσίασε την «αποτύπωση, ανάλυση  και αξιολόγηση περιοχής» και ταυτόχρονα ξεκίνησε τη διαδικασία διαβούλευσης, καθώς προσκάλεσε τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών και τους δημοτικούς συμβούλους που παρευρίσκονταν στη διαδικασία να τοποθετηθούν στα μέχρι τώρα ευρήματα της μελέτης.

Στη χθεσινή πρώτη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία της περιοχής, παρόντες ήταν ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μαστοράκης, οι αντιδήμαρχοι κκ. Εμμ. Πλευράκης, Ευθ. Μουντράκης, Εμμ. Κουλούρας, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και η γενική γραμματέας του Δήμου, κ. Αναστασία Νηστικάκη. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις με τους πολιτιστικούς και παραγωγικούς φορείς της περιοχής.

 

 

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου