main img main img main img main img main img main img main img main img

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

 

Χερσόνησος, 6 Σεπτεμβρίου  2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ:  Συνάντηση Δημάρχου Χερσονήσου με  τον Αντιδήμαρχο Λέσβου

 

Πραγματοποιήθηκε στις 05/09/2013 στο Δημοτικό Κατάστημα Λιμένος Χερσονήσου του Δήμου Χερσονήσου συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη και  των  κ. Γιάννη Βατό, Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος – Ποιότητας Ζωής & Πολιτικής Προστασίας Λέσβου, Πρόεδρο Ποιότητας Ζωής και Πρόεδρο ΔΕΔΑΠΑΛ και τον Διευθυντή της ΔΕΔΑΠΑΛ κ. Στράτο Μαρμαρινό. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Χερσονήσου κ. Σπύρος Κατσαμποξάκης και κ. Γιάννης Μαστοράκης, ο Πρόεδρος του  Φορέα Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων (ΦΟΔΣΑ) Βόρειας Πεδιάδας,  κ. Νίκος Αργυράκης και τα στελέχη κ.  Γιώργος Παπαδάκης και κ. Δημήτρης Σταματάκης, καθώς και η Ειδική Σύμβουλος του Δημάρχου υπεύθυνη για θέματα Σχεδιασμού, Διαχείρισης, Ανακύκλωσης Στερεών Απορριμμάτων κ. Νατάσσα Νηστικάκη.

 

Σκοπός της προγραμματισμένης επίσκεψης ήταν αφενός η ανταλλαγή απόψεων  και καλών πρακτικών για βασικές αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά κυρίως η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα και έργα Ορθολογικής Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων και Ανακύκλωσης που εφαρμόζονται με επιτυχία στο Δήμο Χερσονήσου, με φορέα υλοποίησης τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων (ΦΟΔΣΑ) Βόρειας Πεδιάδας.

 

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη-ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του αδειοδοτημένου Χώρου Υγειονομικής Ταφής των Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) και  παρουσιάστηκε από τους τεχνικούς του ΦΟΣΔΑ,  η εξαιρετικού ενδιαφέροντος για το δήμο Λέσβου, Μονάδα ηλιακής ξήρανσης λυματολάσπης που αποτελεί και την πρώτη μονάδα στην Ελλάδα. Αναλυτική παρουσίαση έγινε για το σχεδιασμό του ΦΟΔΣΑ που αφορά την πρόταση για την κατασκευή της Μονάδας Μηχανικής Διαλογής Σύμμεικτων Απορριμμάτων και Κομποστοποίησης Οργανικού Κλάσματος .

copyright © Δήμος Χερσονήσου