main img main img main img main img main img main img main img main img

Στο δημαρχείο Χερσονήσου μαθητές στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Δημοτικό Σχολείο Ανάληψης και οι φιλοξενούμενοί τους, δέκα μαθητές και οκτώ εκπαιδευτικοί από τέσσερις διαφορετικές χώρες, τη Φινλανδία, την Τσεχία, τη Ρουμανία και την Κύπρο, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus 2018 “The Way People live in Different Countries”, επισκέφθηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους και το δημαρχείο Χερσονήσου. Την αποστολή καλωσόρισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων και Διαχείρισης της Δημοτικής Περιουσίας, κ. Εμμ. Πλευράκης, ο οποίος δήλωσε ότι η δημοτική αρχή υποστηρίζει ένθερμα οποιαδήποτε προσπάθεια ανταλλαγής νέων που δίνει την ευκαιρία σε ομάδες νέων από διάφορες χώρες να έρθουν σε επαφή, να γνωριστούν και να συζητήσουν πάνω σε θεματικές κοινού ενδιαφέροντος και «να εντοπίσουν εκείνα τα στοιχεία που ενώνουν τους λαούς.»

Η επίσκεψη στην Κρήτη ήταν η τέταρτη συνάντηση μεταξύ των παιδιών που συμμετέχουν στο εν λόγω διετές πρόγραμμα Erasmus, το οποίο ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2017 και θα ολοκληρωθεί το Μάϊο του 2019. Οι δάσκαλοι και οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από Έλληνες εκπαιδευτικούς, αλλά και από οικογένειες μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ανάληψης.

Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις του Δήμου, ενώ δήλωσαν  ενθουσιασμένα από την φιλόξενη διάθεση των ανθρώπων, αλλά και τον ιδιαίτερο ζήλο με τον οποίο αντιμετώπισαν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

 

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου