main img main img main img main img main img main img main img main img

Η παιδική θεατρική παράσταση "Ο γάτος που έμαθε σ' ένα γλάρο να πετά" του Λ. Σεπούλβεδα από τη Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Όμμα Στούντιο (Ηράκλειο) στον Δήμο Χερσονήσου

Ο Δήμος Χερσονήσου θα φιλοξενήσει δωρεάν

την παιδική θεατρική παράσταση

"Ο γάτος που έμαθε σ' ένα γλάρο να πετά" 
 στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Λιμ. Χερσονήσου

Φιλικής Εταιρίας 11, 2ος όροφος,

(επάνω από Αγροτικό Ιατρείο/ΚΑΠΗ Λιμ. Χερσονήσου)

την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19.30.

 

Διοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης, ΤΕΒΑ-Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού.

 

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος ΤΕΒΑ για τη στήριξη των ευπαθών οικονομικά οικογενειών, υλοποιεί σειρά εκδηλώσεων στη Κρήτη δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο από το ντόπιο πληθυσμό να απολαύσει ποιοτικά πολιτιστικά αγαθά.

 

Λίγα Λόγια για την Παράσταση


Μια παράσταση με ηθοποιούς και κούκλες, βασισμένη στην ιστορία του Χιλιανού συγγραφέα Luis Sepulveda.

 
Τί γίνεται όταν η Κενγκά, μια έγκυος αλλά και μολυσμένη από πετρέλαιο, γλαροπούλα, πέφτει στο μπαλκόνι του Ζορμπά, του γάτου που ήταν μαύρος και πελώριος και χοντρός; Τρία πράγματα θα τον βάλει να υποσχεθεί πως θα πραγματοποιήσει. Να προσέχει το αυγό μέχρι να γεννηθεί το γλαρόνι, να προστατέψει το γλαρόνι που θα γεννηθεί και το πιο σημαντικό, να μάθει το μικρό να ...... πετάει!!!! 


Ο Ζορμπάς ζητά βοήθεια από τους φίλους του και όλοι μαζί μπαίνουν σε μια περιπέτεια αναζήτησης της σωστής τεχνικής πτήσης. Άραγε θα καταφέρουν τρεις γάτοι να μάθουν έναν γλάρο να πετάει;

 
Πρόκειται για ένα έργο με οικολογικά μηνύματα, που μιλά για την αγάπη, τον σεβασμό στην διαφορετικότητα και την αλληλεγγύη, αλλά και την… τόλμη. Είναι μια παράσταση με κούκλες και ηθοποιούς, που συμμετέχουν ενεργά οι μικροί θεατές, γεμάτη ζωντανή μουσική και τραγούδια.


Θεατρική Διασκευή - Σκηνοθεσία: Ειρήνη Κουτσάκη
Σκηνικά – Κοστούμια : ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ
Κούκλες: Mira Poptesin
Παίζουν: Ειρήνη Κουτσάκη, Αντώνης Διαμαντής

 

Αμέσως πριν από την παράσταση (18.00-19.00) θα πραγματοποιηθεί Βιωματικό Εργαστήριο για παιδιά, από την ηθοποιό και θεατροπαιδαγωγό, κ. Ειρήνη Κουτσάκη  με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ με άξονα την παράσταση και με σκοπό την εμβάθυνση στη κατανόησή των μηνυμάτων της παράστασης.

 

 

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

 

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου