main img main img main img main img main img main img main img main img

Συνάντηση δημάρχου με την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά στη Χερσόνησο

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες (19.06.2018) στη Χερσόνησο η συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με το δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη.

 «Πρωταγωνιστής» της συζήτησης ήταν η διερεύνηση δυνατότητας παραχώρησης και αξιοποίησης της μαρίνας Μαλίων από το Υπουργείο Τουρισμού στο Δήμο Χερσονήσου, μια τουριστική υποδομή που θα μπορούσε να αποτελέσει αναπτυξιακό εργαλείο για την ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε τέλμα εδώ και χρόνια, όπως τόνισε ο δήμαρχος.

 «Ήταν πολύ εποικοδομητική η συνάντησή μας με την Υπουργό Τουρισμού, κ. Κουντουρά, η οποία αποδεικνύει ότι έχει όραμα και έμπρακτο ενδιαφέρον για να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα του παρελθόντος, αλλά και ζωτικά προβλήματα της καθημερινότητας μιας κατεξοχήν τουριστικής περιοχής, τα οποία προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από την διαρκώς αυξανόμενη τουριστική κίνηση. Έχουμε την πεποίθηση ότι η Υπουργός βλέπει θετικά την πρότασή μας για παραχώρηση στο Δήμο της μαρίνας Μαλίων, ως την πλέον πρόσφορη λύση για ξεκινήσουν οι διαδικασίες αξιοποίησής της.»

Η κ. Κουντουρά  ενημερώθηκε επίσης για το μείζον θέμα της αστυνόμευσης και τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό του Α.Τ. Χερσονήσου, που παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες μιας κατεξοχήν τουριστικής περιοχής, ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη δημόσια τουριστική εκπαίδευση, τα προγράμματα μετεκπαίδευσης και κατάρτισης εποχιακά ανέργων και απασχολούμενων στον τουρισμό, αλλά και τον προγραμματισμό του υπουργείου για την αναβάθμιση των τουριστικών του δομών στην Κρήτη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Απασχόλησης και Πολιτισμού Ευθύμιος Μουντράκης, και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Τσαντηράκης.

Για τα εγκαίνια της νέας ξενοδοχειακής μονάδας στο Λιμ. Χερσονήσου ο κ. Μαστοράκης δήλωσε: «Είναι παρήγορο ότι παρά το αρνητικό κλίμα εν μέσω μιας περιόδου οικονομικής κρίσης, υπάρχει η επιχειρηματικότητα που αποδεικνύει ότι η ανάπτυξη δε λείπει εκεί που κυριαρχούν πρακτικές και μέθοδοι λειτουργίας οι οποίες βασίζονται στην καινοτομία, στο σεβασμό στον προορισμό, στο περιβάλλον, στον επισκέπτη.»

 

 

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου