main img main img main img main img main img main img main img main img

Ο "Ορέστης" του Ευρυπίδη στον Αρχαιολογικό Χώρο Μαλίων

 

Χερσόνησος, 06 Αυγούστου 2013

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: O «Ορέστης» του Ευριπίδη στον Αρχαιολογικό Χώρο Μαλίων, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

 

Τον «Ορέστη» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκη θα παρουσιάσει το «Θέατρο των Vivi» στις 4 Σεπτεμβρίου 2013 στον Αρχαιολογικό Χώρο Μαλίων.


 Η παράσταση επιστρέφει από το μεγαλύτερο φόρουμ θεάτρου στον κόσμο, την Avignon της Γαλλίας, όπου έδωσε 14 παραστάσεις πέρυσι τον Ιούλιο, οι οποίες συνοδεύτηκαν από άκρως υμνητικές κριτικές για την πρωτοτυπία, τη σύλληψη, τις εμπεδωμένες θεατρικές τεχνικές υποκριτικής και κίνησης.

 

Ο «Ορέστης» του Ευριπίδη είναι ένα ψυχόδραμα που υπερακοντίζει την εποχή του. Ο νέος σπαράζει καθώς διώκεται από τις Ερινύες, αφού έχει φονεύσει τη μάνα του. Αυτόν το σπαραγμό, το πάθος που μετατρέπεται σε πόνο ζητά να αναδείξει η παράσταση με τα ασκημένα σώματα των ηθοποιών με κονστρουκτιβιστή τεχνική, τόσο στην πραγματεία του λόγου όσο και σε αυτή της κίνησης.

 

Ο Γάλλος κριτικός Ζ.Λ. Σαλ γράφει στην εφημερίδα «Marseillaise (12/7/2012)»: «Ούτε ένα χιλιοστό του σώματος των ηθοποιών δεν μένει αμέτοχο στη δράση που εξελίσσεται σε υψηλής αισθητικής χορογραφία», ενώ η εφημερίδα «Le Provence» (18/7/2012) επισημαίνει: «Η τραγωδία του Ορέστη αποκτά εδώ τη μέγιστη εκφραστικότητα της δύναμης».
Η παράσταση ζητά να αναδείξει τον πολυδιάστατο ελληνικό πολιτισμό, κρατώντας στοιχεία από τον αρχαίο ελληνικό ιστό και τη βυζαντινή λογοτεχνία.

 

Η παράσταση αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Χερσονήσου και της Περιφέρειας Κρήτης και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου