main img main img main img main img main img main img main img main img

Υλοποίηση προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Χερσονήσου

 

 

Χερσόνησος,  25 Φεβρουαρίου  2014

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ:  Υλοποίηση προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Χερσονήσου 

Με μεγάλη επιτυχία και με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή πολιτών εξελίσσεται η λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) στον Δήμο Χερσονήσου. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη προγράμματα εκμάθησης Πληροφορικής, μαθήματα εκμάθησης Ρωσικής Γλώσσας και εκπαιδευτικά μαθήματα στον τομέα της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, Ιστορίας της Τέχνης, Εικαστικών και Πρώτων Βοηθειών. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.

 

Σύντομα θα ακολουθήσει ο προγραμματισμός λειτουργίας και άλλων τμημάτων, για τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για συμμετοχές και εγγραφές, από τις υπεύθυνες του ΚΔΒΜ Δήμου Χερσονήσου κ. Πόπη Πιταροκοίλη και κ. Ειρήνη Πλατάκη στο τηλέφωνο 2810 762540, Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη 10:-00-13:00, email: kdvm@hersonisos.gr και στη σελίδα στο Facebook «κδβμ Χερσονήσου».  

 

Σημειώνεται ότι για την επιλογή και τον σχεδιασμό των τοπικών προγραμμάτων έχει ληφθεί υπόψη το ενδιαφέρον των ξεχωριστών ομάδων του τοπικού πληθυσμού, η γνώμη των τοπικών φορέων, το εκδηλωμένο ενδιαφέρον σε ατομικό επίπεδο, έρευνες, μελέτες και στατιστικά στοιχεία, μέσα από διαδικασία ανίχνευσης αναγκών, δεδομένου ότι στον Δήμο Χερσονήσου συναντούμε διαφοροποιημένες ανάγκες κατάρτισης: στον τουρισμό, στην αγροτική οικονομία, στην κοινωνική οικονομία, στην ποιότητα ζωής και στο περιβάλλον, σε δεξιότητες, στην τέχνη και τον πολιτισμό.

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης είπε: «Τα προσδοκώμενα οφέλη που θα προκύψουν από την νέα πολιτική που θέλει τους Δήμους διαχειριστές της άτυπης μάθησης προβλέπεται να είναι πολύ σημαντικά, ιδιαίτερα κατά την παρούσα συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας. Είναι άλλωστε γεγονός ότι η αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο πρέπει να βασίζεται στη γνώση και στην ενίσχυση της ικανότητας προσαρμογής της κοινωνίας, των φορέων και των ατόμων. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Χερσονήσου τοποθετεί τη Δια Βίου Μάθηση, σε κεντρική θέση, ανάμεσα στις πολιτικές του.»

 


 

copyright © Δήμος Χερσονήσου