main img main img main img main img main img main img main img main img

Πρόοδος των έργων υποδομής που εκτελεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χερσονήσου (ΔΕΥΑΧ)

Χερσόνησος, 16 Αυγούστου 2013

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Πρόοδος των έργων υποδομής που εκτελεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χερσονήσου (ΔΕΥΑΧ)

 

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ κ. Κων/νο Φιλιππάκη και τα στελέχη της, με αντικείμενο τον προγραμματισμό και την πρόοδο των εκτελούμενων από την επιχείρηση έργων αποχέτευσης και ύδρευσης. Στη συνάντηση επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ΔΕΥΑΧ, τη βιωσιμότητά της, την εξέλιξη των εκπονούμενων μελετών (οικισμοί ενδοχώρας Γουβών και Δημοτικής Ενότητας Επισκοπής) και την επίσπευση υπογραφής των συμβάσεων εκτέλεσης σημαντικών έργων αποχέτευσης.

 

 

Η Δημοτική Επιχείρηση έχει ενταγμένα έργα στο ΕΠΠΕΡΑΑ και το ΠΕΠ Κρήτης συνολικού προϋπολογισμού 45.702.128,41 € και σύντομα εντάσσεται στο ΠΕΠ Κρήτης το έργο «Αναβάθμιση ΕΕΛ Χερσονήσου και Δίκτυα Αποχέτευσης Ανάληψης, Αγριανών και Χατζακών», προϋπολογισμού 12.300.000 €.

 

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης είπε: «Η Δημοτική Επιχείρηση επιτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο στους τομείς της αρμοδιότητάς της: ύδρευση, αποχέτευση και άρδευση. Κατάφερε στο πλαίσιο του σχεδίου «Καλλικράτης» πολύ σύντομα να αντιμετωπίσει όλες τις εκκρεμότητες και να λειτουργεί πλέον και για τις 4 Δημοτικές Ενότητες του Δήμου. Υλοποιεί ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα έργων για την ανάπτυξη της περιοχής, παρά τις αντιξοότητες και τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και οικονομικούς πόρους. Με το έργο της έχει αναβαθμίσει το περιβάλλον και εξασφαλίζει την οικονομική ανάπτυξη του Δήμου. Απευθύνω τις ευχαριστίες μου στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ., ως και στα στελέχη και το προσωπικό της επιχείρησης γι αυτή της την προσπάθεια και λειτουργία».

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου