main img main img main img main img main img main img main img main img

Συμμετοχή Δημάρχου Χερσονήσου σε Συνέδριο για το Νεανικό Τουρισμό στην Αθήνα

Χερσόνησος, 20 Δεκεμβρίου 2013

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

Θέμα: Συμμετοχή Δημάρχου Χερσονήσου σε Συνέδριο για το Νεανικό Τουρισμό


Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης συμμετείχε στο συνέδριο Νεανικού Τουρισμού που διοργάνωσε η Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα στις 19/12/2013 στην κατοικία του Πρέσβη κ. John Kittmer. Ο Δήμαρχος ήταν κεντρικός ομιλητής και ανέπτυξε το θέμα της ασφάλειας των νεαρών τουριστών στην Ελλάδα.


Τόνισε, ότι οι Τοπικές Αρχές της Ελλάδος λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και δημιουργούν σημαντικά έργα υποδομής για την ασφάλεια όλων των ξένων επισκεπτών.

 

Επεσήμανε ότι κομβικό σημεία της ασφάλειας και αστυνόμευσης ενός τόπου είναι η πρόληψη, ο σχεδιασμός, η συνεργασία, η υιοθέτηση καλών πρακτικών και η θεσμοθέτηση τοπικών κανονιστικών πράξεων.

 

Παρουσίασε τη μελέτη Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης που εκπόνησε και υλοποιεί ο Δήμος Χερσονήσου και παρατήρησε, ότι δεν αρκούν μόνο οι προσπάθειες των τοπικών αρχών, αλλά είναι αναγκαία η συνέργεια και παρουσία των λοιπών συναρμόδιων φορέων του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

 

Ζήτησε η πρωτοβουλία της Βρετανικής Πρεσβείας να καλεί όλους όσους εμπλέκονται στο νεανικό τουρισμό (Δήμους, Ελληνική Αστυνομία, Κράτος και Tour Operators) για προβληματισμό, ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία να αποτελέσει μόνιμη διαδικασία και πρακτική.


Ανέφερε ότι, πρέπει να αποτελεί βασικό στοιχείο της συμπεριφοράς των νέων τουριστών η άποψη ότι «ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ Ο΄ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ».


Επίσης τόνισε, ότι οι παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας θα πρέπει να εστιάσουν τις προσπάθειές τους στην προσέλκυση τουριστών και τα επόμενα χρόνια και όχι στο να αποκομίσουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος σε μία τουριστική περίοδο. Είναι ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο γίνεται αντιληπτός ο μαζικός νεανικός τουρισμός. Οι ίδιοι οι νεαροί επισκέπτες πρέπει να αλλάξουν τη στάση τους και να συμπεριφέρονται όπως θα έκαναν στις χώρες τους, αλλά και οι τοπικοί και οι διεθνείς παράγοντες οφείλουν να προάγουν αυτή την αλλαγή.

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης με την Αστυνόμο Α' κ. Ε Βαμβακάκη, εκπρόσωπο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης

 

 

 

Ο Δήμαρχος παρουσιάζει την εισήγησή του

 

Ο Πρέσβης της Αγγλίας κ. John Kittmer στο μέσον, αριστερά ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης και δεξιά ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Ευστάθιος Κουσουρνάς

 

Από αριστερά ο αναπληρωτής Πρέσβης της Αγγλίας, ο Δήμαρχος Ρόδου, ο Βρετανός Πρέβης στην Αθήνα κ. John Kittmer, η υποπρόξενος Κρήτης και ο Δήμαρχος Χερσονήσου

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου