main img main img main img main img main img main img main img main img

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

 

Στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ο Δήμος Χερσονήσου συμμετέχει με εκδηλώσεις ενώ υποδέχεται μια από τις διοργανώσεις του 1ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Κρήτης, ως εξής:

 

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2011.

 

-         Σε οικισμούς του Δήμου Χερσονήσου, με πρωτοβουλία και οργάνωση των Πολιτιστικών Συλλόγων και του Δήμου Χερσονήσου νέοι και νέες καθώς και παιδιά με κρητικές φορεσιές θα συνοδεύσουν τους μουσικούς – κανταδόρους που θα χαρίσουν στους τουρίστες επισκέπτες όμορφες μουσικές νότες της αυθεντικής κρητικής μας παράδοσης. Ώρα έναρξης: 20.00

 

-         Στο Λιμάνι Χερσονήσου, από τη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Αγίας Παρασκευής - κατά μήκος της παραλιακής οδού – και επι της οδού Ν. Νεάρχου θα παρελάσει η ομάδα των Sbandieratori di Sansepolcro & Gubbio ιδρύθηκε το 1969 από τη Società Balestrieri, με την πρόθεση της μετάδοσης και την αναβίωσης της παράδοσης του Palio della Balestra. Κατά την διάρκεια των 40 χρόνων δραστηριότητας των Flagwavers του Gubbio έχουν λάβει μέρος σε περίπου 1.400 εκδηλώσεις, με επισκέψεις σε πάνω 40 χώρες. Οι Sbandieratori di Sansepolcro & Gubbio αποτελούν μέλη του Crete International Tattoo. Ώρα έναρξης: 21.00

 

-         Στο Λιμάνι Χερσονήσου, στον εκθεσιακό χώρο του Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου συνεχίζεται η Έκθεση Ζωγραφικής του Μπότη Θαλασσινού και της μαθήτριας του Μαρίας Κελαηδάκη που με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011. παρουσία πλήθους κόσμου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 8 Οκτωβρίου

 

-         Στα παιδιά των παιδικών σταθμών του Δήμου Χερσονήσου, από το Σάββατο 2 Οκτωβρίου θα παρουσιάζεται οργανωμένα το αξιόλογο βιβλίο με τίτλο « Το ταξίδι στην Κρήτη» της συγγραφέως Μαρίας Ρουσοχατζάκη (Λογοπαθολόγου) από τις εκδόσεις «ΙΤΑΝΟΣ». Πρόκειται για ένα εξαιρετικό πόνημα – οδηγό στις φυσικές ομορφιές, στην παράδοση και στην ιστορία της Κρήτης το οποίο απευθύνεται, καταρχήν σε παιδιά ενώ η παρουσίαση θα γίνει στηριζόμενη σε διαδραστικές δραστηριότητες μέσα από τις οποίες τα ίδια τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι συστήνει το βιβλίο.

 

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου Χερσονήσου καθώς και να καλούν στα 2813404614 και 2813404640

 

 

Χαιρετισμός Δημάρχου Χερσονήσου

στα πλαίσια Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

 

Πολιτιστική ποικιλομορφία σημαίνει πλουραλισμός, σημαίνει πλούτος για τις κοινωνίες. Μια έννοια που είναι άρρηκτα συνδεμένη με αξίες όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η αλληλεγγύη και η αλληλοκατανόηση. Μια έννοια η οποία στην Κρήτη και ειδικότερα στην πολυπολιτισμική Χερσόνησο - που υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες νέους και επαναλαμβανόμενους  τουρίστες επισκέπτες - βρίσκει την καλύτερη της έκφραση.

 

Τουρισμός σημαίνει κινητικότητα, σημαίνει επικοινωνία, σημαίνει ανάπτυξη και αλληλεπίδραση, σημαίνει συνάντηση ανθρώπων και πολιτισμών – σε ένα ειρηνικό πλαίσιο – εντός του οποίου μπορούν να εκπληρωθούν κοινές αξίες και κοινοί στόχοι.

 

Τουρισμός και Πολιτισμός λοιπόν, εορτάζουν, φέτος, μαζί και είναι για όλους μας μια πρόκληση να συνδέσουμε αυτές τις δύο έννοιες - ακόμα περισσότερο - απαντώντας στις σύγχρονες προκλήσεις της ανάπτυξης και της οικονομίας.

 

Ο οικοτουρισμός και ο φυσιολατρικός τουρισμός, ο εκπαιδευτικός τουρισμός, ο ηλεκτρονικός τουρισμός, ο εκκλησιαστικός τουρισμός, ο γαστρονομικός τουρισμός, ο συνεδριακός τουρισμός, ο τουρισμός αναψυχής και ψυχαγωγίας ανθούν στον Δήμο Χερσονήσου που αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό κέντρο στην Κρήτη και στην Ελλάδα.

 

Η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να στηρίξει την ανάπτυξη του Δήμου Χερσονήσου στον τουρισμό και στην προώθηση επιπρόσθετων μορφών τουρισμού. Στόχος είναι η στήριξη της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης καθώς και του κοινωνικού κεφαλαίου. Ωστόσο, η προσπάθεια του Δήμου πρέπει να στηρίζεται και να ενισχύεται σε επίπεδο Περιφέρειας αλλά και να εντάσσεται στη λογική και την πολιτική της Πολιτείας. Γι αυτό, θεωρούμε απαραίτητο να συγχρονιστούν όλοι οι φορείς του τόπου και η κεντρική διοίκηση του Κράτους με τη λειτουργία και τις απαιτήσεις των τουριστικών Δήμων, όπως είναι ο Δήμος Χερσονήσου, καθώς στη δύσκολη αυτή συγκυρία, ο τουρισμός είναι ο κλάδος που στηρίζει την οικονομία και αμβλύνει τα ελλείμματα.

 

Ο τουρισμός είναι ο κλάδος που αντανακλά την προοπτική κι αν θέλετε, επίσης, είναι σημαντικό το γεγονός, ότι μέσω του τουρισμού, η Ελλάδα και οι Έλληνες αποκτούν περισσότερους αλληλέγγυους φίλους και πρεσβευτές. Ο φιλελληνισμός μπορεί και πρέπει να καλλιεργείται μέσω του τουρισμού καθώς άλλωστε και η φιλία των Ελλήνων προς τους άλλους λαούς και τις παραδόσεις που πρεσβεύουν.


copyright © Δήμος Χερσονήσου